Beques i ajuts a l’estudis 2022-23- Ministeri d’Educació i FP

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts, a proposta del Ministeri d’Educació i FP, el Reial Decret pel qual s’estableixen els llindars de renda i patrimoni familiar i les quanties de les beques i ajuts a l’estudi per al curs 2022-2023 https://www.boe.es/diario_boe/txt.php?id=BOE-A-2022-2852

⚠⚠ Amb l’aprovació d’aquest Reial Decret i la posterior convocatòria de les beques, els terminis s’avançaran quatre mesos, de manera que està previst que el període de sol·licitud de beques s’obri el proper mes de març i no el juliol o l’agost com venia sent habitual.

En aquest enllaç podeu consultar el tipus de beques prevists tot i que en aquests moments (dia 24/02/2022) sols hi ha informació de la convocatòria 2021-22 https://www.becaseducacion.gob.es/becas-y-ayudas/fp-bachillerato-otros/tipos-de-becas.html

💰💰 Respecte a les modalitats i quanties de les beques, es mantenen les del passat curs. En tots els ensenyaments, la quantia fixa lligada a la renda del sol·licitant serà de 1.700 euros; la quantia fixa lligada a la residència del sol·licitant durant el curs de 1.600 euros; la quantia fixa lligada a l’excel·lència en el rendiment acadèmic oscil·larà entre 50 i 125 euros a partir d’una nota mitjana de 8; i la quantia variable i diferent per als diferents sol·licitants que resultarà de la ponderació de la nota mitjana de l’expedient de l’estudiant i de la seua renda familiar, tindrà un import mínim de 60 euros. I per als ensenyaments no universitaris, la beca bàsica serà de 300 euros, que s’incrementa en 50 euros per als alumnes de Cicles Formatius de Grau Bàsic; mentre que en ensenyaments universitaris, els becats estaran exempts de pagar la matrícula del primer curs de Grado, de manera que només haurien de pagar les taxes relacionades amb els serveis acadèmics corresponents als crèdits dels que s’hagin matriculat.

5️⃣5️⃣  Per a aquest pròxim curs, es redueix d’un 7 a un 5 la nota mitjana que l’alumne haurà d’obtenir tant per cursar el primer com el segon curs d’un Màster no habilitant, igual com ja succeeix amb els Màsters habilitants per exercir determinades professions, una mesura que costarà, segons estimacions del Govern espanyol, entre 26 i 45 milions d’euros.

D’aquesta manera, s’estén com a requisit l’obtenció d’un 5 de mitjana per obtenir beca, com és el cas en els primers cursos de Batxillerat i d’una FP de Grau Superior, mentre que per rebre beca en primer curs d’un Cicle d’FP Mitjà i FP Bàsica valdrà amb estar matriculat.

Per ser becat per cursar els segons cursos, l’estudiant haurà de superar totes les matèries tret d’una (o un nombre de mòduls que suposi el 85% de les hores totals del curs en què hagués estat matriculat a FP). Quant als ensenyaments de Grau, per obtenir beca en el primer curs, la nota mitjana de l’EBAU haurà de ser de mínim un 5, encara que els requisits variaran en posteriors cursos segons la branca de coneixement del Grau en el qual estudiï el sol·licitant.

Així, en ensenyaments tècnics i de Ciències, el requisit serà superar el 65% dels crèdits matriculats; en Ciències de la Salut l’alumne haurà de superar el 80% dels crèdits; i en Ciències Socials i Jurídiques, així com en Arts i Humanitats, n’hi haurà prou amb aprovar el 90% dels crèdits.

📌📌 Anirem publicant les novetats respecte a la convocatòria 2022-23

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s