TITULACIONS: MONITOR I DIRECTOR DE TEMPS LLIURE

Segur que molts pics t’has plantejat que t’agradaria fer feina amb nins i nines en l’àmbit del lleure. Has de saber que a les Illes, hi ha diferents escoles de formació i preparació d’educadors de temps lliure reconegudes per la Direcció General de Joventut.

Aquestes escoles ofereixen cursos de monitor i director d’activitats infantils i juvenils de temps lliure, iniciació a l’esplai (adreçat a joves de15 a 17 anys), seminaris, monogràfics, especialitzacions, … En concret:

  • CURS DE MONITOR DE TEMPS LLIURE: per a joves a partir dels 18 anys, amb una durada mínima de 100 hores. És necessari haver cursat l’etapa teoricopràctica i tenir 18 anys per poder fer les pràctiques.
  • CURS DE DIRECTOR DE TEMPS LLIURE: cal haver fet el curs de monitor i acreditar una experiència mínima de 2 anys en la realització d’activitats de temps lliure. Ambdós consten de dues etapes; una teoricopràctica, on es desenvolupen diferents continguts, i una altra de pràctica, on l’alumne ha de posar en pràctica els coneixements adquirits a l’etapa anterior a acampades, colònies, escoles d’estiu, grups d’esplai, menjadors escolars…).

Hi ha  diferents tipus de cursos (intensiu, semiintensiu, caps de setmana, dissabtes, Pasqua, estiu, …). La durada i els preus poden variar d’una escola a una altra. Per a més informació sobre dates, horaris, llocs, etc. dels diferents cursos es pot contactar amb el CIJ o directament amb les escoles de formació que interessin. Cada any, a l’inici del curs escolar, pel setembre-octubre, les diferents escoles treuen la seva proposta de formació.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s